I går inleddes rättegången mot 30-årige Emilio Johansson och 24-årige Jonas Kattilakoski. De står åtalade för att ha mördat 56-årige Kristoffer Månsson och sedan försökt tända eld på hans kropp.

Den 17 oktober pokulerade de tre i Jonas Kattilakoskis lägenhet på Två bröders väg i Kalmar. Under kvällen kom samtalsämnet in på tattare och Kristoffer Månsson skall ha talat i nedsättande ordalag om denna grupp. Emilio Johansson, som är tattare, eller resande som de även kallar sig, uppskattade inte att Kristoffer Månsson beskrev tattare som mer kriminella än andra grupper.

– Vi blir smutskastade hela tiden. Det handlar om rasdiskriminering mot minoritetsbefolkningen, sade Emilio Johansson under rättegången enligt Östran.

För att motverka ”rasdiskrimineringen” och fördomarna misshandlade Emilio Johansson den 56-årige mannen brutalt med upprepade slag. Jonas Kattilakoski lade sig även i genom att utdela flera slag med en hammare mot Kristoffer Månsson och de fortsatte misshandeln till Kristoffer Månsson låg livlös på golvet.

Emilio Johansson passade då på att stjäla den dödes klocka och smycken. Ett örhänge tog han genom att slita loss det från öronsnibben.

(…)

Emilio Johansson hette tidigare Christer Johansson och förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret.

Den 3 september 2008 dömdes han till ett års fängelse för grov misshandel i ett uppmärksammat mål. Emilio Johansson angrep då tillsammans med 27-årige Alexander Pentmark en svensk man och anklagade honom för att vara ”nazist” och ”SS-soldat”.

Anklagelserna grundades på en tatuering på mannens rygg som i själva verket föreställde kustjägarnas förbandsmärke. Emilio Johansson och Alexander Pentmark brottade omkull mannen och misshandlade honom medvetslös. Därefter tog Emilio Johansson fram en sax och klippte bort tatueringen från mannens rygg.

http://www.realisten.se/2012/01/04/tattaren-emilio-johansson-atalad-for-mord/

Annonser